Wat doet een tandarts

Een tandarts heeft tandheelkunde gestudeerd en is gespecialiseerd in alles wat met de gezondheid van tanden en de rest van het gebit te maken heeft. Een tandarts biedt verschillende behandelingen. Van de halfjaarlijkse gebitscontrole tot de iets meer ingrijpende behandelingen zoals bijvoorbeeld een wortelkanaalbehandeling of het trekken van een tand of kies.

Periodieke controle

Bij een halfjaarlijkse controle controleert de tandarts het gebit op gaatjes en mogelijke tandvleesontstekingen. Soms wordt een röntgenfoto gemaakt ter controle van de wat dieper gelegen delen in een mond, zoals bijvoorbeeld de wortels van tanden en kiezen. Als het nodig is wordt het gebit gereinigd en krijgen kinderen een fluorbehandeling. Als er een gaatje in een tand of kies is aangetroffen óf iets anders is waargenomen, zal hiervoor een nieuwe afspraak worden gemaakt.

Pijnloos

Veel mensen hebben angst om naar de tandarts te gaan. Het is misschien makkelijk gezegd, maar dat is niet nodig. In ons tandheelkundig centrum doen wij er alles aan om onze patiënten op hun gemak te stellen en pijnloos te behandelen.

Doorverwijzen

Als de tandarts onverhoopt in uw mond iets aantreft dat buiten zijn vakgebied valt, wordt u binnen Tandheelkundig Centrum Amersfoort Vathorst doorverwezen naar de juiste specialist. Wij hebben de diverse specialismen op tandheelkundig gebied in huis. Zo bieden wij onze patiënten de meest optimale zorg onder één en hetzelfde dak. Zo hebben wij onder andere een orthodontist, een implantoloog en een tandtechnisch laboratorium dat zich helemaal heeft gespecialiseerd in digitalisering van de tandheelkunde. Zij maken hoogwaardige en perfect zittende kronen en bruggen met de modernste CAD / CAM technieken. 

Kinderen

In ons tandheelkundig centrum zijn kinderen zeer welkom. Al onze tandartsen, assistenten en medewerkers zorgen ervoor dat kinderen zich op hun gemak voelen vanaf het moment dat ze binnenkomen. Tandheelkundig vergt een kindergebit soms een wat andere aanpak van behandelen dan een gebit van een volwassene. Wij hebben daar ervaring mee en zullen u, indien het zich voordoet, goed informeren over specifieke kinder gebitsbehandelingen.

Frivista - Tandheelkundig Centrum-176013