033 - 479 02 63 [email protected]

Onze behandelingen

Tandarts

Een tandarts heeft tandheelkunde gestudeerd en is gespecialiseerd in alles wat met de gezondheid van tanden en de rest van het gebit te maken heeft. Een tandarts biedt verschillende behandelingen. Van de halfjaarlijkse gebitscontrole tot de iets meer ingrijpende behandelingen zoals bijvoorbeeld een wortelkanaalbehandeling of het vullen of trekken van een tand of kies.

Kronen en bruggen

Tandheelkundig Centrum Amersfoort Vathorst is een modern tandheelkundig centrum dat de meest optimale zorg voor patiënten nastreeft. De digitale ontwikkelingen in de tandheelkunde gaan snel. Ook voor het vervaardigen van kronen en bruggen. Wij vinden het belangrijk als centrum om onze patiënten op de juiste wijze te behandelen volgens de meest effectieve en betrouwbare behandelmethode.

Wortelkanaalbehandeling

Bij endodontologie houdt de tandarts zich bezig met het behandelen van het doorbloede weefsel in het binnenste van een tand of kies. Deze behandeling is bekend als wortelkanaalbehandeling. In iedere tand of kies zit een zenuw. Deze zenuw bevindt zich in het wortelkanaal van de tand of kies. Het is levend weefsel en bestaat uit zenuwvezels en bloedvaatjes.

Parodontologie

Bij parodontologie kijkt uw tandarts naar de gezondheid van uw tandvlees en de overige steunweefsels rondom uw tanden en kiezen. Een tandvleesontsteking komt regelmatig voor en heeft iedereen wel eens. Het is heel belangrijk dat een gebit goed wordt schoon gehouden. In onze mond leven gek genoeg honderd duizenden bacteriën.

Protheses

Bij Tandheelkundig Centrum Amersfoort Vathorst kunt u terecht voor vele soorten protheses. U kunt bij ons terecht voor een gehele gebitsprothese, oftewel een volledig kunstgebit. Ook vervaardigen wij in eigen huis partiële protheses zoals een kroon of een brug. Ons centrum heeft een eigen tandtechnisch laboratorium, waar ook zogenaamde klikprotheses worden vervaardigd.

Implantologie

Implantaten zijn kunstwortels die door de implantoloog in uw kaakbot worden geïmplanteerd. Op een implantaat wordt uiteindelijk een kroon of brug geplaatst ter vervanging van een tand of kies. Bij de implantoloog zijn er verschillende mogelijkheden voor een behandeling, maar we gaan eerst even terug naar de vraag waarom patiënten bij een implantoloog komen.

Esthetiek

In onze praktijk staat uw gebit centraal, waarbij de gezondheid van uw gebit voorop staat. Wat Tandheelkundig Centrum Amersfoort Vathorst zo bijzonder maakt, is de extra aandacht die we besteden aan esthetische oplossingen. Een stralende witte lach wil toch iedereen? Daarom vinden wij naast de gezondheid van uw gebit esthetiek ook belangrijk.

Mondhygiëne

Niet alleen de zorg om uw mond en gebit vinden wij bij Tandheelkundig Centrum Amersfoort Vathorst belangrijk, ook de verzorging ervan draagt bij aan uw gezondheid. Een goed verzorgd en schoon gebit voorkomt problemen en wij helpen u daar graag bij. Het begint bij uw tandvlees. Onze mondhygieniste heeft een belangrijke preventieve en verzorgende taak als het om mondverzorging gaat.

Preventieve zorg

Een belangrijke taak in de preventieve zorg voor uw gebit is weggelegd voor de preventie-assistent. Voorkomen is beter dan genezen! Daarom helpen wij u bij Tandheelkundig Centrum Amersfoort Vathorst graag bij een goede verzorging van uw mond en uw gebit , ook preventief. Uw tandvlees vormt het fundament van uw gebit.