033 - 479 02 63 [email protected]

Heeft u een spoedgeval?

Wacht niet langer en bel ons direct op:
033-4790263

Nieuwe patiënt worden?

U kunt zich bij ons aanmelden door op de onderstaande knop te klikken

Meer informatie

Openingstijden

Maandag t/m donderdag van 07:00-21:00
Vrijdag 07:45-12:15 en 13:00-17:00
Zaterdag: 09:00-12:30 en 13:00-16:00

Paradontologie

Bij parodontologie kijkt uw tandarts naar de gezondheid van uw tandvlees en de overige steunweefsels rondom uw tanden en kiezen. Een tandvleesontsteking komt regelmatig voor en heeft iedereen wel eens. Het is heel belangrijk dat een een gebit goed wordt schoon gehouden. In onze mond leven gek genoeg honderd duizenden bacteriën. Deze bacteriën hopen zich op bij een verminderde of slechte mondhygiëne en kunnen tandplak en zelfs tandvleesontstekingen veroorzaken. Meerdere malen per dag goed poetsen en je gebit reinigen met tandenstokers, flossdraad en tandenragers is dan ook heel belangrijk.

Parodontitis

Parodontitis is een vergevorderde ontsteking van het tandvlees. Bij deze vergevorderde ontsteking kan het steunweefsel, zoals het kaakbot, aangetast worden. Als er geen behandeling plaats vindt, kan het leiden tot tandverlies. Parodontitis wordt veroorzaakt door  een slechte of verwaarloosde mondhygiëne. Bacteriën worden bij een slechte mondhygiëne niet verwijderd en het zijn deze bacteriën die de tandvlleesontsteking veroorzaken. Er vormt zich eerst tandplak en het tandplak hoopt zich op in de ruimten tussen uw tanden en kiezen en onder de rand van het tandvlees. Als er niet goed wordt gepoetst of gereinigd met tandenstokers, flossdraad en tandenragers zal het tandplak niet vanzelf verdwijnen. Tandplak kan verstenen en daardoor ontstaat tandsteen. Tandplak dat niet wordt verwijdert veroorzaakt ook tandvleesontsteking met afbraak van vezels en kaakbot. In dat stadium heet het parodontitis.

Mondhygiëne

Een zorgvuldige mondhygiëne is dus van wezenlijk belang. Voor jong en oud. Meerdere malen per dag poetsen is echt heel belangrijk. Het gebruik van tandenstokers, flossdraad en tandenragers bevelen wij dan ook zeer aan. Heeft u vragen over de juiste manier van poetsen of het gebruik van tandenstokers, flossdraad en tandenragers? Wij helpen u graag op weg bij de juiste verzorging van uw mond en uw gebit. Ook voor kinderen is het belangrijk dat zij al op zeer jonge leeftijd goed hun gebit leren schoon te houden. Aan volwassenen geven wij het advies om uw mond en uw gebit goed schoon te blijven houden. Een keer tanden poetsen overslaan gebeurt helaas regelmatig. En een tandvleesontsteking ligt helaas snel op de loer.

Behandelingen

Uw tandarts controleert uw gebit zorgvuldig bij iedere halfjaarlijkse controle. Ook uw tandvlees wordt zorgvuldig gecontroleerd. Daar waar nodig zal een tandvleesontsteking worden behandeld, veelal bij de mondhygiënist. Daarna komt het op u zelf aan en legt de tandarts of de mondhygiënist u uit hoe u uw mond en gebit het beste kunt schoonhouden. Als er sprake is van parodontitis, een vergevorderde ontsteking waarbij ook uw kaakbot risico loopt, zal een specifiekere behandeling nodig zijn. Uw tandarts kan u, indien de noodzaak er is, doorverwijzen naar een parodontoloog. Dit is een tandarts die zich na zijn studie algemene tandheelkunde heeft gespecialiseerd in de parodontologie.

Afspraak maken?

Via telefoon: 033 – 479 02 63
Via e-mail: [email protected]

Meer informatie

Nieuwe patiënt worden?

U kunt zich bij ons aanmelden door op de onderstaande knop te klikken

Meer informatie