Heeft u een spoedgeval?

Wacht niet langer en bel ons direct op:
033-4790263

Nieuwe patiënt worden?

U kunt zich bij ons aanmelden door op de onderstaande knop te klikken

Meer informatie

Openingstijden

Maandag t/m donderdag van 07:00-21:00
Vrijdag 07:45-12:15 en 13:00-17:00
Zaterdag: 09:00-12:30 en 13:00-16:00

De orthodontist 

Een orthodontist is een tandarts die zich heeft gespecialiseerd in de juiste stand van het gebit door middel van beugels. Een beugel is vaak nodig als je gebit schade ondervindt van tanden en kiezen die niet goed op elkaar passen. Je moet goed kunnen kauwen en je gebit is beter schoon te houden als ‘alles’ recht staat. Een goede stand van je kaken is belangrijk om problemen te voorkomen.

Spraakproblemen, gebitsslijtage, pijnlijke kaakgewrichten en een groter risico op tandbederf zijn slechts enkele voorbeelden van problemen bij een onregelmatig gebit.

Kinderen

De tandarts constateert meestal dat er iets niet goed gaat bij de ontwikkeling van het gebit. De orthodontist bekijkt dan of een behandeling met een beugel noodzakelijk is en doet een voorstel voor de behandeling. Voor kinderen is de beste behandelperiode met een beugel tussen de 10 en 15 jaar. Op die leeftijd is de kaakgroei nog te beïnvloeden. Er wordt ook gebruik gemaakt van de ruimte die vrijkomt bij het wisselen. De orthodontist voert in overleg met het kind en de ouders de behandeling uit en kiest voor de meest geschikte beugel of combinatie van verschillende beugels.

Volwassenen

Gelukkig is het mogelijk om tanden en kiezen gedurende je hele leven te verplaatsen. Daarom vinden steeds meer volwassenen ook hun weg naar de orthodontist. Bij iedere leeftijd en gebitsconditie past een op maat gesneden behandeling.

De behandeling

Één van de orthodontisten van Tandheelkundig Centrum Amersfoort Vathorst is Monique Henneberke. Zij is sinds 1993 orthodontist en heeft zich in 2011 aan ons centrum gebonden. Sinds januari 2016 is ook Geer van den Dungen als orthodontist bij ons werkzaam.

Over de vele mogelijke behandelingen bij de orthodontist informeren wij u graag op onze aparte website De Orthodontist. Alle typen beugels worden besproken en u vindt er ook informatie over wat het verloop van een orthodontie behandeling is tot aan wat te doen als een beugel onverhoopt stuk raakt.

Graag maken wij u erop attent dat behalve op deze locatie in Vathorst, Geer, Monique en Jorine ook werkzaam zijn in hun zelfstandige praktijk in het centrum van Amersfoort: Charlotte de Bourbonlaan 2 (telefoonnummer 033 – 475 93 35) te Amersfoort, met eigen parkeergelegenheid.

Mocht het voor u makkelijker zijn om naar die locatie te komen (i.v.m. school, wonen of werken), dan bent u daar uiteraard ook van harte welkom, bespreek dit met de receptie voordat u een afspraak maakt.

Afspraak maken?

Via telefoon: 033 – 479 02 63
Via e-mail: [email protected]

Meer informatie

Nieuwe patiënt worden?

U kunt zich bij ons aanmelden door op de onderstaande knop te klikken

Meer informatie