033 - 479 02 63 [email protected]

Heeft u een spoedgeval?

Wacht niet langer en bel ons direct op:
033-4790263

Nieuwe patiënt worden?

U kunt zich bij ons aanmelden door op de onderstaande knop te klikken

Meer informatie

Openingstijden

Maandag t/m donderdag van 07:00-21:00
Vrijdag 07:45-12:15 en 13:00-17:00
Zaterdag: 09:00-12:30 en 13:00-16:00

Wat doet een tandarts?

Een tandarts heeft tandheelkunde gestudeerd en is gespecialiseerd in alles wat met de gezondheid van tanden en de rest van het gebit te maken heeft. Een tandarts biedt verschillende behandelingen. Van de halfjaarlijkse gebitscontrole tot de iets meer ingrijpende behandelingen zoals bijvoorbeeld een wortelkanaalbehandeling of het vullen of trekken van een tand of kies.

Periodieke controle

Bij een halfjaarlijkse controle controleert de tandarts het gebit op gaatjes en mogelijke tandvleesontstekingen. Soms wordt een röntgenfoto gemaakt ter controle van de wat dieper gelegen delen in een mond, zoals bijvoorbeeld de wortels van tanden en kiezen. Als het nodig is wordt het gebit gereinigd en krijgen kinderen een fluorbehandeling. Als er een gaatje in een tand of kies is aangetroffen óf iets anders is waargenomen, zal hiervoor een nieuwe afspraak worden gemaakt.

Pijnloos

Veel mensen hebben angst om naar de tandarts te gaan. Het is misschien makkelijk gezegd, maar dat is niet nodig. In ons tandheelkundig centrum doen wij er alles aan om onze patiënten op hun gemak te stellen en pijnloos te behandelen.

Doorverwijzen

Als de tandarts onverhoopt in uw mond iets aantreft dat buiten zijn vakgebied valt, wordt u veelal binnen Tandheelkundig Centrum Amersfoort Vathorst doorverwezen naar de juiste specialist. Wij hebben de diverse specialismen op tandheelkundig gebied in huis. Zo bieden wij onze patiënten de meest optimale zorg onder één en hetzelfde dak. Zo hebben wij onder andere tandartsen voor gespecialiseerde wortelkanaalbehandelingen, specialisten voor esthetische en cosmetische behandelingen en nieuw in onze praktijk zijn specialisten op het gebied van digitale tandheelkunde. Via een geavanceerde techniek vervaardigen wij in eigen huis op een digitale manier porseleinen bruggen en kronen in zeer korte tijd. Binnenkort wordt ook een implantoloog aan ons team toegevoegd.

Kinderen

In ons tandheelkundig centrum zijn kinderen zeer welkom. Al onze tandartsen, assistenten en medewerkers zorgen ervoor dat kinderen zich op hun gemak voelen vanaf het moment dat ze binnenkomen. Tandheelkundig vergt een kindergebit soms een wat andere aanpak van behandelen dan een gebit van een volwassene. Wij hebben daar ervaring mee en zullen u, indien het zich voordoet, goed informeren over specifieke kinder gebitsbehandelingen.

Afspraak maken?

Via telefoon: 033 – 479 02 63
Via e-mail: [email protected]

Meer informatie

Afspraak maken?

Via telefoon: 033 – 479 02 63
Via e-mail: [email protected]

Meer informatie

Nieuwe patiënt worden?

U kunt zich bij ons aanmelden door op de onderstaande knop te klikken

Meer informatie