033 - 479 02 63 [email protected]

Heeft u een spoedgeval?

Wacht niet langer en bel ons direct op:
033-4790263

Nieuwe patiënt worden?

U kunt zich bij ons aanmelden door op de onderstaande knop te klikken

Meer informatie

Openingstijden

Maandag t/m donderdag van 07:00-21:00
Vrijdag 07:45-12:15 en 13:00-17:00
Zaterdag: 09:00-12:30 en 13:00-16:00

De Mondhygiënist

Niet alleen de zorg om uw mond en gebit vinden wij bij Tandheelkundig Centrum Amersfoort Vathorst belangrijk, ook de verzorging ervan draagt bij aan uw gezondheid. Een goed verzorgd en schoon gebit voorkomt problemen en wij helpen u daar graag bij. Het begint bij uw tandvlees. Onze mondhygieniste heeft een belangrijke preventieve en verzorgende taak als het om mondverzorging gaat.

Tandvlees

Uw tandvlees vormt het fundament van uw gebit. Zonder gezond tandvlees is het moeilijk om uw gebit gezond te houden. Uw eigen zorg voor uw gebit en tandvlees en de preventie van tandvleesproblemen zijn van essentieel belang. Mondhygiene is daarom heel belangrijk, voor jong en oud.  Dat betekent dagelijks minimaal 2 keer poetsen met een fluoride tandpasta. Maar ook het goed reinigen van de ruimte tussen je tanden en kiezen met tandenstokers en ragers is belangrijk. Flossdraad gebruik je als er te weinig ruimte tussen je tanden en kiezen zit.

Bij onvoldoende mondhygiëne vormt zich onder andere tandplak op je gebit. De bacteriën in tandplak zijn vaak de veroorzakers van een aantal problemen. Zoals bijvoorbeeld een slechte adem, bloedend en ontstoken tandvlees en cariës (gaatjes).

Doorverwijzen

Uw tandarts adviseert u een behandeling bij de mondhygiensite als er sprake is van een tandvleesontsteking. Veelal wordt die aangetroffen bij de halfjaarlijkse controle. Ook uit preventieve zorg, als een tandvleesontsteking dreigt, is een behandeling bij de mondhygieniste aan te raden. Voorkomen is beter dan genezen. De mondhygieniste geeft u ook adviezen over de algehele verzorging van uw mond en uw gebit. Ook kinderen zijn welkom bij de mondhygieniste, het is niet specifiek iets voor volwassenen. Draagt u een beugel? Dan is regelmatig bezoek aan de mondhygieniste zeer gewenst. Het dragen van een beugel vormt een snellere bedreiging voor uw gebit, het schoonhouden van een gebit met beugel is gewoonweg lastiger.

Vragen over mondverzorging

Het schoonhouden van uw mond en uw gebit vergt enige inspanning. Het is ook niet eenvoudig om iedere dag weer de benodigde intensieve mondverzorging toe te passen. Toch is het belangrijk. Heeft uw vragen, van welke aard dan ook, over uw mondverzorging en het reinigen van uw gebit? Wij helpen u graag. Door onze ruime openingstijden zijn wij tot in de avonduren telefonisch bereikbaar.

Afspraak maken?

Via telefoon: 033 – 479 02 63
Via e-mail: [email protected]

Meer informatie

Nieuwe patiënt worden?

U kunt zich bij ons aanmelden door op de onderstaande knop te klikken

Meer informatie