De finalisten van ‘Erasmus University Strategic Business Plan Award 2016’ hebben een geldbedrag gewonnen met hun award, dit bedrag heeft Tandheelkundig Centrum Amersfoort Vathorst verdubbeld , en samen een cheque gedoneerd aan Stichting Tandheelkundeproject Kenia.

Stichting Tandheelkundeproject Kenia

De stichting Tandheelkundeproject Kenia verleent  tandheelkundige hulp op scholen in Kenia. Dat is vooral in het Kwaledistrict achter Mombasa hard nodig, want daar was tot voor kort slechts een tandarts voor 500.000 inwoners. De nood op tandheelkundig gebied was er dan ook schokkend groot en leek nauwelijks te lenigen op het moment dat de stichting werd opgericht (Leiden, 2003), maar langzamerhand komt er enige verbetering in de situatie.

Dankzij de halfjaarlijkse uitzending van groepen Nederlandse tandartsen, assistenten en mondhygiënisten (voor de poetsinstructie en de lessen in mondverzorging) zijn inmiddels al vele duizenden jonge en oude Kenianen gecontroleerd en behandeld.

Daarnaast is in het centraal in het gebied gelegen plaatsje Ukunda met sponsorgeld op eigen grond inmiddels een moderne kliniek gebouwd.

In de twee behandelkamers van ‘The Darad Oral Health Center’, zoals de naam luidt, staan twee lokale tandartsen en een assistente de hele week (behalve op zondag) paraat om patiënten tegen een kleine vergoeding te behandelen. De bedoeling is dat de kliniek in de toekomst selfsupporting wordt.
Onlangs is er een tweede kliniekje gebouwd in Mulunguni , waarin  behalve een medische dispensary met een medische nurse ,  ook een tandheelkundige kliniek gevestigd is. Ook hier wordt door een COHO (locale tandheelkkundige) tandheelkundige hulp gegeven.

Afspraak maken?

Via telefoon: 033-4790263
Via e-mail: [email protected]

Meer informatie

Nieuwe patiënt worden?

U kunt zich bij ons aanmelden door op de onderstaande knop te klikken

Meer informatie