033 - 479 02 63 [email protected]

Heeft u een spoedgeval?

Wacht niet langer en bel ons direct op:
033-4790263

Nieuwe patiënt worden?

U kunt zich bij ons aanmelden door op de onderstaande knop te klikken

Meer informatie

Openingstijden

Maandag t/m donderdag van 07:00-21:00
Vrijdag 07:45-12:15 en 13:00-17:00
Zaterdag: 09:00-12:30 en 13:00-16:00

Onze visie

Goede tandheelkundige zorg

Tandheelkundig Centrum Amersfoort Vathorst stelt goede tandheelkundige zorg voor elke individuele patiënt centraal. Onze visie is duidelijk: het gaat ons om een optimale kwaliteit met een persoonlijke benadering, want een mooi en gezond gebit moet wel een heel leven meegaan.

Volledige tandheelkundige zorg zonder onnodige kosten

In Tandheelkundig Centrum Amersfoort Vathorst werken niet alleen algemene tandartsen. Ook tandartsen met een speciale vaardigheid, zoals bijvoorbeeld een orthodontist en een implantoloog, maken deel uit van ons tandheelkundig centrum. Daarnaast hebben wij uiteraard ook een mondhygiëniste en preventieassistenten. Daardoor kunt u bij ons terecht voor alle tandheelkundige behandelingen. In ons tandheelkundig centrum doen we aan taakdelegatie: u wordt geholpen door een van onze tandheelkundige zorgverleners die een bepaalde behandeling het beste bij u kan uitvoeren. Zo kunnen de mondhygiëniste en de preventieassistenten kleine behandelingen doen, zoals het controleren van uw tandvlees, verwijderen van tandsteen, een laklaag aanbrengen op (net doorgekomen) kiezen (‘sealen’) of poetsinstructies geven.

De tandarts houdt de regie over uw behandeling en ziet u tweemaal per jaar. Hij of zij voert behandelingen uit zoals het boren en vullen van gaatjes, het aanmeten en aanbrengen van protheses, kronen en bruggen, wortelkanaalbehandelingen en esthetische tandheelkundige behandelingen.

Samenwerking

Het is belangrijk dat er een goede samenwerking is tussen de patiënt en het team van behandelaars. Ons team is zeer ervaren en kan ook goed met kinderen (en pubers) omgaan. Wij stellen uiteraard alles in het werk om een optimaal resultaat te bereiken. Daarbij maken wij gebruik van de nieuwste technieken en de meest geavanceerde methoden en materialen. Samen met een goede voorlichting en heldere communicatie leidt dit tot het beste resultaat.

Bovendien letten we erop dat we geen onnodige handelingen verrichten en we bespreken een behandeling altijd eerst met u door. Daarbij bespreken we wat er moet gebeuren, hoeveel tijd de behandeling in beslag neemt en wat de kosten daarvan zijn.

Om tandheelkundige zorg van hoge kwaliteit te bieden, werken we met zeer moderne apparatuur, zoals bijvoorbeeld digitale röntgenapparatuur en Cerec-apparatuur. Dankzij de Cerec-apparatuur kunnen we perfect zittende kronen en bruggen direct voor u maken. Daar hoeft u dus niet meer weken op te wachten! Ook letten we zeer goed op de hygiëne in onze praktijk en de reiniging van onze instrumenten. Daarvoor werken we met een vast protocol. Zo doen we er alles aan om een bezoek aan Tandheelkundig Centrum Amersfoort zo plezierig mogelijk te maken en om iedereen een zeer goede tandheelkundige zorg te bieden.

Behandelplan

Als een behandeling nodig is, maken we eerst altijd een behandelplan. Dit bespreken we van tevoren met u. Tijdens dit gesprek komen verschillende onderwerpen aan de orde: wat er precies aan de hand is, waarom een behandeling nodig is, hoe de behandeling wordt uitgevoerd, wat de effecten van de behandeling zijn en wat eventuele alternatieven voor de behandeling zijn.

Pijnloze behandelingen, geen amalgaam

Dankzij nieuwe tandheelkundige technieken kunnen wij er voor zorgen dat uw behandeling echt pijnloos is. De tandarts zal dit met u bespreken, maar u kunt hem of haar er ook naar vragen! De tandartsen van Tandheelkundig Centrum Amersfoort Vathorst maken alleen gebruik van wit vulmateriaal: composiet voor witte vullingen of porselein voor grotere vullingen en kronen. Wij werken niet met amalgaam en werken volledig metaalvrij. Dat is niet alleen mooier, maar het voorkomt ook dat we gezonde delen van een tand of kies weg moeten slijpen om vulmateriaal houvast te geven. Nieuwe technieken zorgen voor een goede hechting van een vulling, waardoor uw tand of kies sterker wordt.